Skanderup Kirkehus

Det nye kirkehus ved Skanderup kirke blev indviet d. 27 Juni 2010. Sound-Tek har leveret og installeret et komplet AV- og højttalersystem.

Menighedsrådet og brugerne af kirkehuset, havde et ønske om et højttalersystem, der naturligvis kunne bruges til almindelige møder, men også et ønske om at kunne bruge højttalersystemet til koncerter. Udfordringen var her, at gøre et avanceret højttalersystem brugervenligt og anvendeligt for alle. Derfor er hele installationen bygget op omkring et såkaldt SoundWeb system. Det gør installationen meget brugervenlig, fleksibel og ikke mindst fremtidssikret. Alt det tekniske er gemt væk i et teknikskab i et bagvedliggende rum. Det eneste der er umiddelbart tilgængeligt for brugeren er det lille kontrolpanel, der sidder på væggen flere steder i kirkehuset.

Når højttalersystemet skal bruges til koncerter eller andre situationer, hvor der kræves mere kapacitet, er det muligt at tilkoble kirkens eksisterende mixer. Det gøres med et enkelt kabel og hermed er højtalersystemet gearet til 20 kanalers lyd og monitors. Det hele tilsluttes i en diskret gulvbox, hvormed man undgår unødvendige kabler på gulvet. Ved koncerter hvor man ønsker mere bund i lyden, kan man ligeledes tilslutte kirkens sub-kasser til et diskret stik i væggen. Soundweb systemet varetager ganske automatisk de forskellige tilsluttede elementer, hvilket igen gør det enormt simpelt at bruge et ellers ret avanceret højttaleranlæg.